Overstappen naar RentBuddy 6

Wat zijn de stappen en wat kunt u toevoegen aan nieuwe modules/opties?

Conversie van 5 naar 6

Klaar voor de cloud

U heeft het waarschijnlijk wel gehoord. RentBuddy 6 is helemaal klaar voor de cloud. U kunt nu, indien gewenst, al uw documenten, offertes, facturen, projectinformatie, artikelfoto's, inkoopfacturen etc. opslaan in uw eigen RentBuddy SmartFiles omgeving. Ook ondersteunen wij nog steeds, als u lokaal wilt blijven werken, uw eigen server of services als OneNote en DropBox. Om dit te kunnen realiseren hebben we er voor moeten kiezen alle documenten op een eenduidige manier op te slaan. Daarom worden vanaf versie 6 alle documenten vastgelegd onder een unieke code welke niet direct meer traceerbaar is naar het oorspronkelijke document. U kunt op elk moment besluiten uw documenten (wellicht ook bekend als de MASTERDIR van versie 5) te verplaatsen naar de cloud. Daarom zal de eerste keer dat u RentBuddy 6 opstart direct gevraagd worden of u de conversie wilt draaien.

SMARTFILES - Documenten in de cloud

Wilt u gebruik maken van de SmartFiles Documenten in de cloud, dan geeft u dit aan bij uw account manager. De kosten zijn duidelijk. U ontvangt maar liefst 500 Gb schijfruimte voor uw persoonlijke opslag. 500 Gb is waarschijnlijk minimaal 10 maal zo veel als u nu gebruikt in versie 5. Voorlopig dus ruimte genoeg. De voordelen van RentBuddy SmartFiles is dat u zich niet meer druk hoeft te maken hoe u verbinding maakt met uw documenten. Overal waar u bent zijn uw documenten via RentBuddy bereikbaar. Uw documenten zijn beveiligd en alleen bereikbaar vanuit RentBuddy.

Wij factureren SmartFiles tot het einde van het lopende boekjaar en zal bij de onderhoudsfactuur jaarlijks worden gefactureerd.

De kosten zijn : € 25,00 per maand, per kalenderjaar gefactureerd.

SCAN EN HERKEN

Al enige tijd werd ons gevraagd of de digitale inkoopfacturen (PDF's) konden worden herkend. In versie 5 hebben we daar reeds eerder een mooie oplossing voor gemaakt. Zo werden de PDF bestanden uitgelezen uit uw mailbox. Echter wanneer uw inkoopfacturen door collega's werden doorgestuurd ontbrak er al veel informatie. Bovendien konden we uitsluitend informatie uit de mailbox halen. Factuurbedragen en overige gegevens fysiek op de PDF konden we niet ophalen.

In versie 6 hebben wij samen, met één van de belangrijkste en meest geavanceerde OCR kerkenningssoftware partners, deze integratie in RentBuddy 6 kunnen realiseren. Met RentBuddy Scan & Herken worden de inkoopfacturen zo goed mogelijk gescand en de gegevens aangeboden in het inkoopboek. U dient hiervoor per inkoopfactuur/scan vooraf credits af te nemen. U betaalt uitsluitend voor wat u gebruikt.

De credits zijn beschikbaar in bundels van :

  • 100 stuks : € 35,00
  • 1000 stuks : € 275,00

Credits vervallen nooit en u kunt op elk moment uitbreiden.

MyPonto vervangt Intellybanking

Een andere nieuwe tijdsbesparende financiële module is de integratie met PSD2. Europese Banken zijn hierdoor voortaan verplicht om aan iedere rekeninghouder de vrijheid te geven aan wie men bankinformatie en mutaties beschikbaar stelt. Bijvoorbeeld uw financieel adviseur, uw makelaar, accountant of zo ook uw softwarepakket. In samenwerking met MyPonto heeft u binnen enkele minuten uw bankrekening van de meest vooraanstaande banken gekoppeld aan RentBuddy Finance. Hierdoor is de koppeling met Intellybanking vanaf versie 6 komen te vervallen en zal ook niet meer verder worden ondersteund.

Allereerst gaat u naar MyPonto en koppelt u uw bankrekening(en) aan MyPonto. Dit doet u volledig automatisch binnen uw banksoftware. U kunt het zien als betalen met IDEAL op een webshop. Uiteindelijk gaat u naar uw eigen bankomgeving om de betaling te verwerken, zo gaat u vanuit MyPonto naar uw bankomgeving om middels de beveiliging van uw bank de gegevens te koppelen. Daarna maakt u een integratie aan tussen RentBuddy en uw bankrekening(en). En klaar bent u. Elke mutatie die u ontvangt of verwerkt is direct bijgewerkt in RentBuddy door uw saldo te actualiseren. Geen verwerkingstijden meer, maar altijd up to date.

Interesse? Neem contact met ons op. Er worden door RentBuddy geen kosten in rekening gebracht. De MyPonto service sluit u af met MyPonto. Deze kosten bedragen (thans) € 4,00 per rekening/maand, maar voor actuele prijzen bezoekt u de website van MyPonto.

RentBuddy BackStage APP

Op verzoek van onze gebruikers is een lang gekoesterde wens in vervulling gegaan met versie 6. de BackStage Webapplicatie van versie 5 wordt volledig vervangen door de nieuwe BackStage App beschikbaar voor Android en IOS. Met deze app blijven uiteraard veel van de oude functies aanwezig uit versie 5. We hebben deze echter ook nog aangevuld met vele nieuwe opties. Zo kunnen uw medewerkers voortaan klokken als hulpmiddel voor het schrijven van hun uren. Tevens is het mogelijk om hun beschikbaarheid kenbaar te maken zodat uw planner direct ziet welke medewerker of freelancer beschikbaar is. Een andere wens hebben we ook kunnen toevoegen. Kassabonnen en declaraties kunnen worden gescand of direct via de app worden verstuurd naar de "schoenendoos" van uw boekhouder binnen RentBuddy Finance.

De App wordt gratis beschikbaar gesteld aan alle gebruikers en medewerkers, wanneer u in het bezit bent van de module BackStage.

Er zit wel een voorwaarde aan. Omdat de mobiele App verbinding moet maken met de cloud, zijn documenten, callsheets, rapportages en bijlages uitsluitend binnen de APP te gebruiken in combinatie met de beveiligde module SmartFiles - Documenten in de cloud van RentBuddy

RentBuddy KvK en Postcode integratie

RentBuddy versie 6 heeft een nieuwe (extra) koppeling met de (Nederlandse) KvK en Postcode database. De huidige koppeling met CompanyInfo blijft (voorlopig) ondersteund worden maar is aangevuld met de eigen koppeling. De kosten bedragen hiervoor slechts € 17,50 euro per maand. Meer hoeft u niet te doen. U kunt dan tot 2500 opvragingen per maand doen. Mocht u hier gebruik van willen maken, dan worden ook deze kosten per kalenderjaar in rekening gebracht. Overige kosten zijn er dan niet meer. Geen kosten voor de RentBuddy Webservice module en geen abonnementen meer met derden. De informatie is wel beperkter dan de abonnementen van CompanyInfo, maar biedt meestal de informatie die u wenst.

Payt debiteurenbewaking

De ontwikkelingen gaan snel. De eisen worden groter en groter. Heel vaak worden aanmaningen en herinneringen gestuurd naar debiteuren wanneer de liquiditeit er om vraagt of uw lijst te groot wordt. Dat brengt niet de debiteurenbewaking die u zoekt. Met Payt kunt u dit samen met RentBuddy volledig automatiseren. U hoeft niets meer te doen. Het enige wat u doet is uw saldi bijwerken van de openstaande posten, nieuwe facturen maken in RentBuddy en met een druk op de knop dagelijks uw administratie actualiseren met Payt. Herinneringen, aanmaningen, tot aan incassobrieven alsmede het versturen digitaal van uw facturen worden door Payt volledig geautomatiseerd. Uw klanten hebben zelfs de mogelijkheid middels IDEAL direct uw facturen te betalen. Uit eigen ervaring kunnen wij aangeven dat bij het merendeel van onze klanten die gebruik maken van Payt hun gemiddelde betalingstermijnen met dagen tot soms wel weken zijn afgenomen.

De Payt koppeling is gratis en zal binnenkort de aanmaningen/herinneringen van RentBuddy Finance gaan vervangen.

RentBuddy database in de cloud

Dit is met versie 6 nu nog interessanter geworden. In combinatie met documenten in de cloud kunt u vanaf iedere locatie met de RentBuddy window App connectie maken met uw database en documenten in de cloud. De kosten van de RentBuddy Cloud server blijven slechts : € 39,95 per maand, ongeacht het aantal gebruikers.

Alle prijzen zijn per database, ongeacht het aantal gebruikers

Uw overstap plannen?

Zoals u ziet moet de overstap naar versie 6 goed gepland worden. Alleen al door de conversie moeten we samen met u dit inplannen. Heeft u nog vragen? Neem dan contact met ons op.

Stuur ons een bericht